CHRISTE - ciocolata artizanală cu cannabis de la Imperiul Leilor

     Preotul Dinu Augustin Criste este antreprenorul care s-a prezentat la imperiul leilor cu business-ul lui unic și ... puțin atipic: producția de ciocolata artizanală cu cannabis. Oferta prezentată leilor a fost una de 20% din afacere, pentru suma de 100.000 €. După ce i-a ademenit pe Lei cu niște mostre, a reușit să ajungă la un acord cu Cristian Onețiu, căruia i-a oferit 25% din companie pentru suma de 100.000 €. Întreaga întâlnire poate fi vizualizată pe site-ul imperiulleilor.protv.ro .

Sursa foto: imperiulleilor.protv.ro
     Despre Dinu Augustin Criste
     Dinu Augustin Christe are și el parte de atenție din partea presei, dincolo de statutul de antreprenor. Un prim punct de plecare îl reprezintă postura de realizator/prezentator de emisiuni pe postul de televiziune Agro TV, cu care a cochetat prin anii 2014 - 2015. Tot prin 2015, preotul ratează șansa de a deveni directorul postului de radio "Radio Cluj", după ce pierde în instanța contestația concursului câștigat de Bogdan Roșca. Conform CityNews, acesta ar urma să prezinte emisiunea "Suporter România", pe același post, în anul 2020. O altă latură este cea politică - în 2016, Dinu Augustin Criste s-a hotărât să candideze ca independent pentru postul de primar al comunei Florești. A ajuns însă pe locul 3, cu 14.11 % din voturi, după UDMR (18.74 %) și PNL (43.35 %). În aceeași perioadă au fost ațintite asupra lui și tunurile politice ale presei (link 1, link 2).

 

     Despre CHRISTE
     Societatea "Povestea Vorbei SRL" din spatele brand-ului CHRISTE a fost înființată în anul 2017 în Râșca, județul Cluj. Ulterior, a accesat fonduri prin programul Start-Up Nation. Pentru anul 2018 a raportat o cifră de afaceri de 17.000 de Lei și pierderi de aproximativ 48.000 de lei, cu un număr de 3 angajați, conform listafirme.ro.
     În prezent, februarie 2020, business-ul Christe are un magazin online disponibil la adresa christe.ro, unde au spre vânzare o gamă variată de dulciuri artizanale, produse în principal din ciocolată. Tot aici se regăsește și lista celor 16 magazine partenere în care se regăsesc spre vânzare produsele, dintre care 13 sunt în Cluj-Napoca, 2 în Florești și unul în Dej, județul Cluj.
    

     Combinația imaginii preotului, asociată cu ciocolata artizanală și cannabisul - în calitate de ingredient, a atras o foarte mare atenție din partea presei. Câteva dintre cele mai bine realizate articole despre business ar fi:
- Transilvania Business Magazine
- Ziarul Financiar
- Antena 1
- Kanal D
- ProdusÎnArdeal.ro
- Mediafax.ro
- Transilvania Reporter

     Brand-ul Christe Chocolatier poate fi urmărit și pe Facebook, Instagram și Youtube.
Sursa foto: fb.com/christechocolatier


Comentarii